Skip to main content

Featured

சுண்டல் (Channa Sundal)

                            சுண்டல் (Channa Sundal) தேவையான பொருட்கள் கொண்டைக்கடலை (சுண்டல்) – 1 கப் (ஒரு இரவு ஊறவைத்து, வேகவைத்தது) தேங்காய் துருவல் – 2 டேபிள்ஸ்பூன் பச்சை மிளகாய் – 2 (நறுக்கியது) உலர்ந்த மிளகாய் – 1 கடுகு – 1 டீஸ்பூன் உளுத்தம் பருப்பு – 1 டீஸ்பூன் கறிவேப்பிலை – சில எண்ணெய் – 1 டேபிள்ஸ்பூன் உப்பு – தேவைக்கு செய்வது எப்படி வாணலியில் எண்ணெய் ஊற்றி கடுகு, உளுத்தம் பருப்பு, பச்சைமிளகாய், உலர்ந்த மிளகாய், கறிவேப்பிலை போட்டு தாளிக்கவும். வேகவைத்த கொண்டைக்கடலை, உப்பு சேர்த்து கிளறவும். தேங்காய் துருவல் மேலே தூவி 2 நிமிடம் வதக்கவும். அடுப்பை அணைத்து சூடாக பரிமாறவும். 👉 சுண்டல் ஒரு healthy protein-rich snack. இது Navaratri special-ஆவும் செய்யப்படு

VEG KURUMA CURRY

                                            VEG KURUMA CURRY


 


For the Kuruma Masala:

  • Fresh grated coconut – ½ cup
  • Fennel seeds – 1 tsp
  • Green chillies – 2
  • Roasted gram dal (pottukadalai) – 1 tbsp (optional, for thickness)
  • Ginger – 1 inch
  • Garlic – 4 cloves
  • Poppy seeds or cashews – 1 tsp (optional)
  • Water – as needed to grind

For the Kuruma:                         

  • Mixed vegetables (carrot, beans, potato, peas, cauliflower) – 2 cups (chopped)
  • Onion – 1 (sliced)
  • Tomato – 1 (chopped)
  • Green chillies – 1 or 2 (slit)
  • Cinnamon – 1 small stick
  • Cloves – 2
  • Cardamom – 1
  • Bay leaf – 1
  • Curry leaves – few
  • Turmeric powder – ¼ tsp
  • Garam masala – ½ tsp
  • Salt – to taste
  • Oil – 2 tbsp
  • Coriander leaves – to garnish

Method:
1. Prepare the Masala
  • Grind all the masala ingredients into a smooth paste with a little water. Keep aside.
2. Cook the Vegetables
  • Heat oil in a pan, add cinnamon, cloves, cardamom, and bay leaf.
  • Add sliced onions and sauté till golden.
  • Add tomatoes and green chillies; cook till tomatoes turn soft.
  • Add turmeric, garam masala, and a little salt. Mix well.
  • Add the chopped vegetables and a splash of water. Cover and cook till they're half done.
3. Add the Coconut Masala             
  • Once veggies are almost cooked, add the ground coconut paste.
  • Mix and cook for 5–6 minutes on medium heat.
  • Add water to adjust consistency (thick or thin as you prefer).
  • Simmer for a few more minutes until the vegetables are tender and the kuruma is well blended.


Comments

Popular Posts