Skip to main content

Featured

சுண்டல் (Channa Sundal)

                            சுண்டல் (Channa Sundal) தேவையான பொருட்கள் கொண்டைக்கடலை (சுண்டல்) – 1 கப் (ஒரு இரவு ஊறவைத்து, வேகவைத்தது) தேங்காய் துருவல் – 2 டேபிள்ஸ்பூன் பச்சை மிளகாய் – 2 (நறுக்கியது) உலர்ந்த மிளகாய் – 1 கடுகு – 1 டீஸ்பூன் உளுத்தம் பருப்பு – 1 டீஸ்பூன் கறிவேப்பிலை – சில எண்ணெய் – 1 டேபிள்ஸ்பூன் உப்பு – தேவைக்கு செய்வது எப்படி வாணலியில் எண்ணெய் ஊற்றி கடுகு, உளுத்தம் பருப்பு, பச்சைமிளகாய், உலர்ந்த மிளகாய், கறிவேப்பிலை போட்டு தாளிக்கவும். வேகவைத்த கொண்டைக்கடலை, உப்பு சேர்த்து கிளறவும். தேங்காய் துருவல் மேலே தூவி 2 நிமிடம் வதக்கவும். அடுப்பை அணைத்து சூடாக பரிமாறவும். 👉 சுண்டல் ஒரு healthy protein-rich snack. இது Navaratri special-ஆவும் செய்யப்படு

Vadai Recepie

                                     

                                  Medu Vadai   

AD:1 cup of wole or slit urad dal (as to be used.

Green chillies – 2A(f

Ingredients:   

  • 1 cup of whole or split urad dal (skinless) has to be used.
  • Green chillies – 2 (finely chopped)
  • Chop ginger 1 inch-sized pieces or grate it.
  • See if you want to (optional) try adding 1 tsp of lightly crushed black peppercorns.
  • Curry leaves – a little (minced)
  • 1 small onion (finely chopped), optional if you like it (optional)
  • Salt – to taste
  • Oil – for deep frying
  • white rice flour-1/4 tsp
  • The batter should only be added with just enough amount of water.

Salt tase
Oil – for deep frying
white Rice powder-1/4 cup

Method   

Soak the urad dal Grind to a thick batter Drain the water completely. Tip: Add seasonings Mix well. Shape the vadai Wet your hands slightly. Deep fry Heat oil in a kadai. Drain and serve

Comments

Popular Posts