Skip to main content

Featured

சுண்டல் (Channa Sundal)

                            சுண்டல் (Channa Sundal) தேவையான பொருட்கள் கொண்டைக்கடலை (சுண்டல்) – 1 கப் (ஒரு இரவு ஊறவைத்து, வேகவைத்தது) தேங்காய் துருவல் – 2 டேபிள்ஸ்பூன் பச்சை மிளகாய் – 2 (நறுக்கியது) உலர்ந்த மிளகாய் – 1 கடுகு – 1 டீஸ்பூன் உளுத்தம் பருப்பு – 1 டீஸ்பூன் கறிவேப்பிலை – சில எண்ணெய் – 1 டேபிள்ஸ்பூன் உப்பு – தேவைக்கு செய்வது எப்படி வாணலியில் எண்ணெய் ஊற்றி கடுகு, உளுத்தம் பருப்பு, பச்சைமிளகாய், உலர்ந்த மிளகாய், கறிவேப்பிலை போட்டு தாளிக்கவும். வேகவைத்த கொண்டைக்கடலை, உப்பு சேர்த்து கிளறவும். தேங்காய் துருவல் மேலே தூவி 2 நிமிடம் வதக்கவும். அடுப்பை அணைத்து சூடாக பரிமாறவும். 👉 சுண்டல் ஒரு healthy protein-rich snack. இது Navaratri special-ஆவும் செய்யப்படு

Tasty And Easy Fish Fry

                                             Tasty And Easy Fish Fry



Ingredients:

  • Fish slices-250 grams(Any fish like Vanjaram,pomfret..)
  • Turmeric powder-1/4 tbsp
  • Red chilli powder-1 tbsp
  • Coriander powder3-1/2 tbsp
  • Pepper powder-1/4 tbsp
  • chiken masala-1/4 tbsp
  • Ginger garlic paste – 1/2 tbsp
  • Lemon juice – 1/2 tbsp
  • rava/sooji – 1 tbsp(for crispiness)
  • Salt – to taste
  • Oil – for shallow frying

Method:

Clean the fish: Wash the fish slices gently

Prepare the marinade:

In a bowl, mix turmeric, chilli powder, coriander powder, pepper,chicken  masala, ginger garlic paste, lemon juice  and salt. Mix all and coat the fish with the paste.

Marinate:

.

Coat with flour:

Before frying, dust every piece lightly with rava flour just before.

Fry the fish:

Drain and serve:

Remove and place on a kitchen tissue to absorb excess oil. Serve hot with lemon wedges and onion rings.

Serving Suggestion:

Serve it as a side with hot rice, rasam, or sambar.   


Comments

Popular Posts