Skip to main content

Featured

சுண்டல் (Channa Sundal)

                            சுண்டல் (Channa Sundal) தேவையான பொருட்கள் கொண்டைக்கடலை (சுண்டல்) – 1 கப் (ஒரு இரவு ஊறவைத்து, வேகவைத்தது) தேங்காய் துருவல் – 2 டேபிள்ஸ்பூன் பச்சை மிளகாய் – 2 (நறுக்கியது) உலர்ந்த மிளகாய் – 1 கடுகு – 1 டீஸ்பூன் உளுத்தம் பருப்பு – 1 டீஸ்பூன் கறிவேப்பிலை – சில எண்ணெய் – 1 டேபிள்ஸ்பூன் உப்பு – தேவைக்கு செய்வது எப்படி வாணலியில் எண்ணெய் ஊற்றி கடுகு, உளுத்தம் பருப்பு, பச்சைமிளகாய், உலர்ந்த மிளகாய், கறிவேப்பிலை போட்டு தாளிக்கவும். வேகவைத்த கொண்டைக்கடலை, உப்பு சேர்த்து கிளறவும். தேங்காய் துருவல் மேலே தூவி 2 நிமிடம் வதக்கவும். அடுப்பை அணைத்து சூடாக பரிமாறவும். 👉 சுண்டல் ஒரு healthy protein-rich snack. இது Navaratri special-ஆவும் செய்யப்படு

Mango Chamanthi Recipe in Kerala Style

               Mango Chamanthi Recipe in Kerala Style   


Ingredients:

Raw mango – 1 small (peeled and chopped)                   
Grated coconut – 1 cup (fresh or frozen)
small onion- 5 nos
Dry red chilli – 2 (adjust to spice level)
Curry leaves – a few
Salt to taste
Coconut oil – 1 to 2 tsp (for mixing)



Method:                 

  • In a mixer jar, add chopped raw mango, grated coconut, shallots, chillies, curry leaves, salt.
  • Grind it coarsely without adding water, or just a few drops only if needed.
  • Once ground to a thick, coarse paste, transfer it to a bowl.
  • Drizzle coconut oil on top and mix well.

Serving Suggestion:

  • Serve it with steamed rice, kanji, dosa, or even idli.
  • It’s especially tasty with some hot rice and a bit of ghee!





Comments

Popular Posts