Skip to main content

Featured

சுண்டல் (Channa Sundal)

                            சுண்டல் (Channa Sundal) தேவையான பொருட்கள் கொண்டைக்கடலை (சுண்டல்) – 1 கப் (ஒரு இரவு ஊறவைத்து, வேகவைத்தது) தேங்காய் துருவல் – 2 டேபிள்ஸ்பூன் பச்சை மிளகாய் – 2 (நறுக்கியது) உலர்ந்த மிளகாய் – 1 கடுகு – 1 டீஸ்பூன் உளுத்தம் பருப்பு – 1 டீஸ்பூன் கறிவேப்பிலை – சில எண்ணெய் – 1 டேபிள்ஸ்பூன் உப்பு – தேவைக்கு செய்வது எப்படி வாணலியில் எண்ணெய் ஊற்றி கடுகு, உளுத்தம் பருப்பு, பச்சைமிளகாய், உலர்ந்த மிளகாய், கறிவேப்பிலை போட்டு தாளிக்கவும். வேகவைத்த கொண்டைக்கடலை, உப்பு சேர்த்து கிளறவும். தேங்காய் துருவல் மேலே தூவி 2 நிமிடம் வதக்கவும். அடுப்பை அணைத்து சூடாக பரிமாறவும். 👉 சுண்டல் ஒரு healthy protein-rich snack. இது Navaratri special-ஆவும் செய்யப்படு

Easy and Tasty Fish Curry Recipe

                                               Easy and Tasty Fish Curry Recipe 

 

Cook Time: 30 mins

 Serves: 4 to 5

Ingredients:

  • Fish (Vanjaram, Vavval Meen,Ayilai) – 500 grams (cut into medium pieces)
  • Onion – 2 medium (finely chopped)
  • Tomato – 2 medium (pureed or finely chopped)
  • Green chillies – 2 (slit)
  • Tamarind-small lemon size
  • Ginger-garlic paste – 1½ tbsp
  • Turmeric powder – ½ tsp
  • Red chilli powder – 1 tsp (adjust to taste)
  • Coriander powder – 1½ tsp
  • Mustard seeds – ½ tsp
  • Curry leaves – 8 to 10 (optional but recommended)
  • Fresh coriander – for garnish
  • Salt – to taste
  • Coconut Oil – 3 tbsp
  • Water – as needed


Instructions:

  • Clean the fish and lightly marinate it with a pinch of turmeric and salt. Set aside for 10–15 minutes.
  • Grind coconut and small onions together smoothly in a mixer
  • Heat oil in a pan. Add mustard seeds and let them splutter. Add curry leaves and green chillies.
  • Add the tomatoes, turmeric, red chilli powder, coriander powder, and salt. 
  • And add the mixer paste ie,(coconut and small oinion paste).
  • Add 1 to 1½ cups of water (depending on how much gravy you want). Bring it to a boil.
  • dd 1 to 1½ cups of water and tamarind pulp  (depending on how much gravy you want). Bring it to a boil.
  • Medium flame for20 minutes.
  • Cook until the oil starts separating.
  • Garnish with fresh coriander and turn off the heat.

Serving suggestion:

Serve hot with steamed rice, and chapati for a satisfying meal.


Comments

Popular Posts