Skip to main content

Featured

சுண்டல் (Channa Sundal)

                            சுண்டல் (Channa Sundal) தேவையான பொருட்கள் கொண்டைக்கடலை (சுண்டல்) – 1 கப் (ஒரு இரவு ஊறவைத்து, வேகவைத்தது) தேங்காய் துருவல் – 2 டேபிள்ஸ்பூன் பச்சை மிளகாய் – 2 (நறுக்கியது) உலர்ந்த மிளகாய் – 1 கடுகு – 1 டீஸ்பூன் உளுத்தம் பருப்பு – 1 டீஸ்பூன் கறிவேப்பிலை – சில எண்ணெய் – 1 டேபிள்ஸ்பூன் உப்பு – தேவைக்கு செய்வது எப்படி வாணலியில் எண்ணெய் ஊற்றி கடுகு, உளுத்தம் பருப்பு, பச்சைமிளகாய், உலர்ந்த மிளகாய், கறிவேப்பிலை போட்டு தாளிக்கவும். வேகவைத்த கொண்டைக்கடலை, உப்பு சேர்த்து கிளறவும். தேங்காய் துருவல் மேலே தூவி 2 நிமிடம் வதக்கவும். அடுப்பை அணைத்து சூடாக பரிமாறவும். 👉 சுண்டல் ஒரு healthy protein-rich snack. இது Navaratri special-ஆவும் செய்யப்படு

Coconut Chutney

                                       Coconut Chutney    

 Ingredients:

Grated coconut – 1 cup (fresh is best, but frozen also works)
Green chilli – 2 to 3 (adjust to spice level)
Ginger – ½ inch piece
Small onion  – 2 
Curry leaves – 4 to 5
Salt – to taste
Water – as needed


Method:

  • In a mixer jar, add  grated coconut,  chillies, curry leaves, salt, and ginger and small oinion.
  • Add just enough water and grind to a smooth or slightly coarse chutney, as per your preference.
  • Transfer to a bowl. Adjust consistency with a little more water if needed.
  •  Then Heat coconut oil in a small pan.
  • Add mustard seeds. When they splutter, add dried red chilli and curry leaves.
  • Pour this hot tadka over the chutney and mix well.

Serving Suggestion:

  • Serve it with dosa, idli.,and  medu vada.



Comments

Popular Posts