Skip to main content

Featured

சுண்டல் (Channa Sundal)

                            சுண்டல் (Channa Sundal) தேவையான பொருட்கள் கொண்டைக்கடலை (சுண்டல்) – 1 கப் (ஒரு இரவு ஊறவைத்து, வேகவைத்தது) தேங்காய் துருவல் – 2 டேபிள்ஸ்பூன் பச்சை மிளகாய் – 2 (நறுக்கியது) உலர்ந்த மிளகாய் – 1 கடுகு – 1 டீஸ்பூன் உளுத்தம் பருப்பு – 1 டீஸ்பூன் கறிவேப்பிலை – சில எண்ணெய் – 1 டேபிள்ஸ்பூன் உப்பு – தேவைக்கு செய்வது எப்படி வாணலியில் எண்ணெய் ஊற்றி கடுகு, உளுத்தம் பருப்பு, பச்சைமிளகாய், உலர்ந்த மிளகாய், கறிவேப்பிலை போட்டு தாளிக்கவும். வேகவைத்த கொண்டைக்கடலை, உப்பு சேர்த்து கிளறவும். தேங்காய் துருவல் மேலே தூவி 2 நிமிடம் வதக்கவும். அடுப்பை அணைத்து சூடாக பரிமாறவும். 👉 சுண்டல் ஒரு healthy protein-rich snack. இது Navaratri special-ஆவும் செய்யப்படு

Pudina Rice Recipe | புதினா சாதம் செய்முறை

                       Pudina Rice Recipe | புதினா சாதம் செய்முறை

                        


Prep Time: 10 mins
  • Cook Time: 20 mins
  • Servings: 2-3
  • Meal Type: Lunch Box / Simple Lunch
Ingredients | தேவையான பொருட்கள்
  • For Mint Paste:
  • Pudina (Mint leaves) – 1 cup
  • Coriander leaves – ½ cup
  • Green chilli – 2 to 3 (adjust to spice level)
  • Ginger – 1 inch piece
  • Garlic – 4 pods
  • Small onion – 5 to 6 (optional)
  • Lemon juice – 1 tsp (optional)
  • Water – as needed to grind
For Tempering:
  • Cooked rice – 2 cups (preferably cooled rice)
  • Oil – 2 tbsp
  • Mustard seeds – ½ tsp
  • Urad dal – ½ tsp
  • Chana dal – 1 tsp
  • Cashews – 6 to 8 (optional)
  • Curry leaves – few
  • Onion – 1 (sliced)
  • Salt – as required
How to Make Pudina Rice | செய்முறை
  • Cook the Rice
  • First, cook rice and spread it on a plate to cool. Use little oil to prevent sticking.
  • Prepare Mint Paste
  • Grind pudina, coriander, green chilli, ginger, garlic, onion and lemon juice into a smooth paste with little water.
  • Temper the Spices
  • In a pan, heat oil. Add mustard seeds, urad dal, chana dal, and cashews. Let them turn golden.
  • Add Onion & Curry Leaves
  • Add sliced onions and curry leaves. Sauté until onions turn soft.
  • Add Mint Paste
  • Now add the ground mint paste and cook it on medium flame until the raw smell goes (about 5-7 mins). Add salt.
  • Mix with Rice
  • Add the cooled rice and mix gently until well combined. Check for salt.
  • Ready to Serve!
  • Serve hot with papad, curd, or potato fry.

Comments

Popular Posts